Opis projektu

Scenariusze to rzetelne i sprawdzone pomysły na innowacyjne lekcje. Wierzymy, że szkoła może być miejscem fascynującej nauki, podobnym do zajęć na Uniwersytecie Dzieci. Dzięki naszym lekcjom dostępnym on-line naukowcy trafiają do szkół. Scenariusze przygotowane są według wypracowanej przez nas przez lata metody pytań i doświadczeń w ścisłej współpracy z naukowcami i specjalistami.
W opisie przebiegu zajęć nauczyciel znajdzie szczegółowo opisane etapy lekcji oraz instrukcje, filmy, karty pracy i specjalnie przygotowaną wiedzę dla nauczyciela.

Wszystkie lekcje on-line dostępne są pod adresem www.scenariuszelekcji.edu.pl bezpłatnie.
Wystarczy zarejestrować się bezpłatnie na stronie projektu jako użytkownik. Wszystkie materiały można łatwo wydrukować, a film załadować na dysk komputera. Chcemy, by nauczyciel mógł skupić się na przygotowaniu fascynującej lekcji, a zagadnienia administracyjno-techniczne nie były już problemem.

Program szkoleń dla nauczycieli

W ramach projektu Scenariusze Lekcji realizujemy programy kształcenia dla nauczycieli, których celem jest podniesienie kwalifikacji, rozwój umiejętności praktycznych oraz możliwość wymiany doświadczeń między naukowcami i nauczycielami.

Aby dowiedzieć się więcej zapraszamy na stronę programu szkoleniowego Ekspedycje.

Zdjęcia Do Projektu Scenariusze Lekcji
Scenariusze_1