Absolwentka Uniwersytetu Wrocławskiego na kierunku filologia polska, specjalność nauczycielska oraz pedagogika ogólna, specjalność poradnictwo i pomoc psychopedagogiczna. Ukończyła szkolenia na Uniwersytecie Ekonomicznym z zakresu zarządzania projektami oraz zarządzania zasobami ludzkimi.
Od 2009 roku związana z Fundacją Uniwersytet Dzieci. W latach 2010-2012 koordynowała pracę wolontariuszy. W roku akademickim 2012-2013 realizowała we Wrocławiu projekt Uniwersytet Dzieci w Szkole, w ramach którego przygotowywała warsztaty naukowe dla uczniów szkół podstawowych oraz seminaria dla nauczycieli. Pracę ze środowiskiem szkolnym kontynuowała w kolejnych latach, przygotowując scenariusze lekcji dla nauczycieli szkół podstawowych. Jednocześnie współpracowała z nauczycielami akademickimi, z którymi opracowywała konspekty warsztatów i wykładów dla studentów Uniwersytetu Dzieci. Od lutego 2015 pełni obowiązki dyrektora Uniwersytetu Dzieci we Wrocławiu. Reprezentuje Fundację Uniwersytet Dzieci na konferencjach w Polsce i na spotkaniach z partnerami zagranicznymi. Cechuje ją determinacja, o czym świadczy wyjazd na szkolenie do Rosji ze skręconym stawem kolanowym ;-). Prywatnie miłośniczka muzyki Wojciecha Waglewskiego, uwielbia słońce i czekoladę.