Komunikaty prasowe
Uniwersytet Jest Dla Dzieci!

Uniwersytet jest dla dzieci!

Czy warto zapisać dziecko na Uniwersytet Dzieci? Najlepiej niech odpowiedzą na to pytanie sami studenci:…

Pełen Sukces Kampanii Lekcje Z Klasą – 1000 Klas Otrzyma Zestawy!

Pełen sukces kampanii Lekcje z klasą – 1000 klas otrzyma zestawy!

Dzięki ogromnemu wsparciu naszych darczyńców ponad 20 000 uczniów szkół podstawowych otrzyma zestawy edukacyjne, które rozwiną…

Nauka Do Kwadratu – Trwają Zapisy Na Nowy Kierunek Dla Nastolatków

Nauka do kwadratu – trwają zapisy na nowy kierunek dla nastolatków

Nauka do kwadratu - trwają zapisy na nowy kierunek dla nastolatków Uniwersytet Dzieci we Wrocławiu…

Dziękujemy Fundacji Warbud Za Wsparcie Kampanii Lekcje Z Klasą!

Dziękujemy Fundacji Warbud za wsparcie kampanii Lekcje z klasą!

Idea Uniwersytetu Dzieci dotrze do kolejnych miast i małych miejscowości w całej Polsce. Fundacja Warbud…

Media o nas
Polskie Radio Dla Ciebie

Prezes Fundacji – Anna Grąbczewska w audycji dotyczącej kampanii i Funduszu stypendialnego na Uniwersytecie Dzieci.

Polskie Radio Dzieciom

Kreowanie dźwięku, czyli czego można się nauczyć na Uniwersytecie Dzieci i jak wyglądają zajęcia. Audycja na antenie radia.

Telewizja Warszawa

W programie “Dobry wieczór Warszawo” wystąpili Anna Grąbczewska – Prezes Fundacji Uniwersytet Dzieci oraz Piotr Sienkiewicz – nauczyciel zaangażowany w jeden z projektów Fundacji. Przedstawiciele Fundacji opowiedzieli o zestawach edukacyjnych Lekcje z klasą oraz o całej kampanii (od 29 min).

Polskie Radio

Artykuł o zestawach edukacyjnych do kształcenia kompetencji społecznych uczniów. “Lekcje z klasą” zostały objęte patronatem Ministerstwa Edukacji Narodowej.

Wysokie Obcasy

Artykuł o wyzwaniach i potrzebach współczesnej edukacji – kampania Fundacji Uniwersytet Dzieci – Lekcje z klasą.

Tu Wrocław

Artykuł o nowatorskich zestawach edukacyjnych dla dzieci do kształcenia kompetencji społecznych.

Rzecznik Praw Dziecka

Artykuł o zajęciach na Uniwersytecie Dzieci, w czasie których studenci dowiedzieli się o swoich prawach.

Polska Agencja Prasowa

Artykuł o wydarzeniach organizowanych przez Fundację Uniwersytet Dzieci w ramach Międzynarodowego Dnia Muzeów i Centrów Nauki.

Artykuł W Serwisie PAP Poświęconym Polskiej Nauce
Artykuł w serwisie PAP poświęconym polskiej nauce

Warsztaty w Pudełku – bezpłatne szkolenie dla nauczycieli szkól podstawowych z Metody Pytań i Doświadczeń.

Audycja O Uniwersytecie Dzieci W Polskim Radiu
Audycja o Uniwersytecie Dzieci w Polskim Radiu

O projekcie mówi Anna Grąbczewska – prezes Fundacji Uniwersytet Dzieci

Artykuł Na Wyborcza.pl O Tym, Jak W Atrakcyjny Sposób Przeprowadzić Lekcje
Artykuł na Wyborcza.pl o tym, jak w atrakcyjny sposób przeprowadzić lekcje

Opis programu Ekspedycje – bezpłatne szkolenia dla nauczycieli szkół podstawowych z Metody Pytań i Doświadczeń.

Nauka W Polsce
Nauka w Polsce

Wykładowczyni Uniwersytetu Dzieci – dr Joanna Stojer-Polańska została finalistką XIII edycji konkursu Popularyzator Nauki w kategorii Naukowiec. Badaczka co roku przygotowuje dla swoich młodych studentów zagadki kryminalne do rozwiązania i organizuje razem z nimi pokazy ujawniania i badania śladów kryminalistycznych.

Nasze Miasto Kraków

Na basenie w budynku AWF w Krakowie odbył się wyjątkowy wykład i ekscytujące widowisko. Uniwersytet Dzieci w ramach zajęć na kierunku Mistrz i Uczeń, przygotował dla swoich słuchaczy zajęcia z fotografii podwodnej.

Dzień Dobry TVN
Dzień dobry TVN

Wnuczki Krystyny Czubówny – Zosia i Helenka są studentkami Uniwersytetu Dzieci. Nic dziwnego, że wszystko jest dla nich dziecinnie proste! Koniecznie obejrzyjcie to pełne eksperymentów nagranie.

Radio Wrocław

Dr Tomasz Płonek, związany z Katedrą i Kliniką Chirurgii Serca Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, został Wykładowcą Roku Uniwersytetu Dzieci . Wręczenie nagród odbyło się w trakcie Jubileuszu 10-lecia Fundacji Uniwersytet Dzieci.

Rzecznik Praw Dziecka

RPD został nagrodzony tytułem Wykładowca Roku Uniwersytetu Dzieci. Nagrody wręczył Jarosław Gowin, Wicepremier, Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego podczas Jubileuszu 10-lecia Fundacji Uniwersytet Dzieci.

Anna Radziejowska
email: pr@ud.edu.pl