Takao Ishikawa

“Edukacja to najważniejsza rzecz w życiu każdego człowieka”. Biolog z Uniwersytetu Warszawskiego, popularyzator nauki – zachęca do wsparcia kampanii i rozbudzania dziecięcej ciekawości.

Leszek Orzechowski

Doktorant Politechniki Wrocławskiej, twórca grupy projektowej Space is More – mówi, co takiego wyjątkowego jest w Uniwersytecie Dzieci i dlaczego warto wspierać Fundusz stypendialny.

Szymon Gryś

Zobaczcie, dlaczego nasz wykładowca i członek grupy Space is More, który dostał się do finału konkursu NASA (obecnie zaangażowany w prace nad marsjańską załogową bazą), wspiera naszą kampanię!

Wykładowcy Uniwersytetu Dzieci

Oliwia i Daniel z Towarzystwa Inicjatyw Prawnych i Kryminalistycznych Paragraf 22 podkreślają, jak wiele korzyści dają zajęcia na Uniwersytecie Dzieci. Dlatego tak ważne jest, aby biedniejsze dzieci też mogły brać w nich udział!

Paweł Papke

Polski siatkarz, który przez wiele lat grał w reprezentacji, mówi o potrzebie wspierania kampanii. Razem zbierzmy Fundusz stypendialny, by wszystkie dzieci mogły znaleźć odpowiedzi na nurtujące je pytania!

Dorota Suwalska

Pisarka, animatorka kultury i ilustratorka wspiera kampanię, dzięki której potrzebujące dzieci rozwiną wyobraźnię, nauczą się ciekawych rzeczy i odkryją zainteresowania. Każde dziecko powinno mieć szansę na naukową przygodę!

dr hab. Tomasz Sulej

Nasz wieloletni wykładowca, laureat nagrody Wykładowca Roku Uniwersytetu Dzieci, zwycięzca FameLabu w 2017 r. – konkursu dla naukowców najciekawiej opowiadających o nauce – gorąco zachęca do wsparcia kampanii, bo dla dzieciaków warto zrobić wszystko.

Wojciech Wodo

“Nauczanie dzieciaków to dla mnie wielka frajda i przyjemność. Stąd chciałbym, żeby jak najwięcej z nich miało szansę uczestniczyć w zajęciach Uniwersytetu Dzieci” – mówi naukowiec z Politechniki Wrocławskiej.

Joanna Sadzik

Wykładowczyni Uniwersytetu Dzieci, trener i menadżer – uważa, że każde dziecko chce się uczyć i każde jest bardzo ciekawe wiedzy. Wystarczy dać mu taką możliwość.

Szymon Sikorski

“Uniwersytet Dzieci to świetny projekt. Dlatego też popieram go pełnym sercem. Dlatego zachęcam Was do wsparcia projektu Dziecko na uniwersytecie” – mówi prezes i strateg w firmie Publicon.

Rafał Szczepanik

Współzałożyciel Pracuj.pl i Fundacji Training Projects zastanawia się nad związkiem sałaty i szczepionek. I nad tym, jak techniki kreatywnego myślenia mogą wpłynąć na nasze życie. Na te i wiele innych pytań odpowiada Uniwersytet Dzieci. Dlatego każde dziecko powinno mieć do niego dostęp. To zależy także od Was!

Katia Roman-Trzaska

Fascynatka edukacji kulinarnej i przedsiębiorczości kobiet, założycielka, szkoły gotowania dla dzieci Little Chef, zaprasza do wsparcia kampanii, bo chce, żeby jak najwięcej dzieci w Polsce, chciało i lubiło się uczyć.

dr Joanna Stojer-Polańska

Prawniczka i kryminalistyk pracująca na Uniwersytecie SWPS oraz w PWSZ w Raciborzu, finalistka XIII edycji konkursu Popularyzator Nauki – zachęca do wspierania kampanii Dziecko na uniwersytecie.

Jan Rusiński

Doktorant ASP i nasz wykładowca uważa, że każde dziecko powinno mieć szansę złapać artystycznego bakcyla, bez względu na zasobność portfela jego rodzica. Dlatego tak ważne jest wspieranie kampanii Dziecko na uniwersytecie!

dr Magdalena Rowińska-Żyrek

Wykładowczyni Uniwersytetu Dzieci gorąco popiera naszą kampanię: Możemy realnie wpłynąć na przyszłość dzieci. Jak? Pokazać im, że nauka jest kolorowa, fantastyczna i pozwala zrozumieć świat!

Piotr Wilam

Członek Rady Fundacji Uniwersytet Dzieci i znany biznesmen zachęca do wsparcia nowoczesnej edukacji dzieci – takiej, o jakiej kiedyś sami marzyliśmy.

dr Filip Granek

Wykładowca Uniwersytetu Dzieci wspiera kampanię, bo doskonale zdaje sobie sprawę, jak wiele dają dzieciom nasze zajęcia. Działajmy razem, żeby dzieciaki z rodzin w trudniejszej sytuacji też mogły brać w nich udział.

Wojtek Trela

Co zrobić, żeby dzieci z mniej zamożnych rodzin też mogły uczestniczyć w fascynującej przygodzie z nauką? Wystarczy wesprzeć kampanię Dziecko na uniwersytecie i podarować im stypendia! – znany aktor zaprasza do wsparcia akcji.

Marek Kapturkiewicz

Członek Rady Fundacji Uniwersytet Dzieci, biznesmen i społecznik o naszej kampanii: “Warto wziąć udział w stworzeniu świetnego programu stypendialnego dla dzieciaków i młodzieży, by pomóc im rozwijać kreatywność i ciekawość świata – czy może być coś ważniejszego?”.

Prof. Janusz Walo

Profesor z Politechniki Warszawskiej zaprasza do udziału w kampanii Dziecko na uniwersytecie – bo warto wspierać i rozbudzać aspiracje dzieci.

dr Olga Kromuszczyńska

Wykładowczyni Uniwersytetu Dzieci, geolog planetarny zaprasza do wsparcia kampanii, ponieważ to ogromna szansa dla dzieci na przeżycie wspaniałej przygody z nauką.

dr hab. Anna Pacześniak

Studenci Uniwersytetu Dzieci udowadniają, że wyobraźnia nie zna żadnych granic. Dzięki Wam dostęp do zdobywania wiedzy też może nie mieć granic. Wesprzyjcie kampanię Dziecko na uniwersytecie.

dr inż. Wojciech Kilian

Wykładowca Uniwersytetu Dzieci, twórca najlepszego scenariusza lekcji jest przekonany, że wspieranie Funduszu stypendialnego to wyjątkowa inicjatywa – dzięki niej dzieci w trudnej sytuacji materialnej będą mogły odnaleźć swoje pasje i rozwijać zainteresowania.

Dagmara Bożek-Andryszczak

“Fundusz stypendialny pomoże dzieciom spotkać na swojej drodze ludzi inspirujących, którzy będą ich zachęcać do robienia fajnych rzeczy w życiu. Moje wyjazdy były możliwie dzięki ludziom, którzy właśnie mnie inspirowali i od których mogłam się czegoś nauczyć” – mówi Dagmara Bożek-Andryszczak, która pracowała w placówkach badawczych w rejonach koła podbiegunowego.

Marcin Piwowar

Razem możemy więcej! Wykładowca Uniwersytetu Dzieci zachęca do wsparcia Funduszu stypendialnego.