Zmieniamy się! Nowy wygląd Uniwersytetu Dzieci

Wspólna misja, wspólne logo, wspólna strona

Fundacja Uniwersytet Dzieci powstała ponad 12 lat temu, aby zmieniać utarte schematy w edukacji. Przyszedł czas, żebyśmy sami zmienili się dla Was! Chcąc docierać z naszymi metodami do jeszcze większej ilości dzieci, jednoczymy wszystkie nasze programy i działania: Fundację Uniwersytet Dzieci, Uniwersytet Dzieci oraz Scenariusze Lekcji, aby  przedstawić Wam Uniwersytet Dzieci jako jedną markę, ze wspólnym logo i nową, odświeżoną stroną internetową. Co znajdziecie w naszym nowym serwisie?

“W sobotę”, czyli Uniwersytet Dzieci

Rodzicu, wszystkie informacje na temat naszych sobotnich wykładów i warsztatów dla dzieci prowadzonych w 5 miastach w Polsce znajdziesz w zakładce: “W sobotę. Zajęcia po lekcjach”.  Jesteśmy w Krakowie, Warszawie, Wrocławiu, Olsztynie i Poznaniu!

“W klasie”, czyli Scenariusze Lekcji

Nauczycielu, dla Ciebie przygotowaliśmy bezpłatne materiały dydaktyczne w postaci gotowych scenariuszy. Zakładka “W klasie. Zajęcia po lekcjach” to nic innego jak odświeżona przestrzeń dla nauczyciela. Z Uniwersytetem Dzieci w Klasie, dawnymi Scenariuszami Lekcji, docieramy wszędzie tam, gdzie są polskie szkoły!

Fundacja

Jesteśmy fundacją i działamy non profit. Chcesz razem z nami zmieniać edukację? W zakładce: “Fundacja. Poznaj nas!” dowiesz się, jak zostać naszym wolontariuszem, darczyńcą czy przyjacielem i jak możemy razem tworzyć lepsze jutro! Tam też będziemy pisać o naszych bieżących projektach i wydarzeniach.