Kraków

Nasz zespół to 7 pasjonatek różnych dziedzin, od filmoznawstwa po neurobiologię. Zajmujemy się organizacją zajęć dla prawie 3000 małych studentów w Krakowie. Znajdujemy naukowców i specjalistów, którzy chcą podjąć wyzwanie przedstawienia świata nauki dzieciom. Udaje nam się wprowadzić dzieci tam, gdzie wcześniej nie były: do rozdzielni radiowej Motoroli, studia telewizyjnego Telewizji Kraków, laboratorium wysokich napięć, kopalni doświadczalnej, centrum sterowania ruchem drogowym, a nawet pod basen w hotelu. Dzięki nam dzieci mogły porozmawiać po raz pierwszy z rektorami wyższych uczelni podczas Dni Rektorskich. Działamy na czas i wbrew czasowi. Jesteśmy jak wielbłądy: przeżuwamy wszystkie pomysły po kilka razy oraz jak mrówkolwy: wciągamy do naszego programu najbardziej smakowite kąski.

Nasz ulubiony dzień tygodnia: sobota!

Monika Trzeciak – buduje relacje, tworzy zespół wolontariuszy. Zawsze z uśmiechem pomoże.

Ula Szkwarek – na zlecenie tematowych studentów rozgryza najdziwniejsze zagwozdki i szuka odpowiedzi na wszystkie pytania, które siedzą w głowach 10-cio i 11-sto latków.

Daria Ćwioro – szuka najlepszych ekspertów, którzy odpowiadają na zaskakujące pytania 8- i 9-latków. Sama przy tym uczy się, dobrze się bawiąc.

Ilona Oliwa- organizuje wykłady dla rodziców, a razem z Ulą i Natalią dba o to, by studenci 12-sto i 13-sto letni pogłębili swoją wiedzę w danej dziedzinie, stając się z Uczniów- Mistrzami.

Natalia Iwasieczko – zgłębia odmęty młodzieńczych zainteresowań, by wspólnie z naukowcami przygotować projekty innowacyjne, a przede wszystkim ciekawe, niestraszne jej robale i podwodne wykłady. Podnosi Naukę do Kwadratu sprawdzając, jak młodzi programiści zakodują trudne problemy społeczne.

Agnieszka Kulus-Klepacka – czuwa nad sprawnym przebiegiem działań w ośrodku oraz programem.