Scenariusze Lekcji

Zespół Scenariuszy Lekcji  to:

Joanna Gulczyńska

Małgorzata Kościelska

Joanna Grochala

Codziennie buszujemy w gąszczu informacji i inspiracji, dostrzegamy każdą okazję do odkrywania i uczenia się przez zabawę, zawsze wywęszymy woń ciekawostek naukowych. Wszystko po to, aby lekcje w szkołach przynosiły dzieciom radość poznawania świata i umiejętność działania.

Kreujemy twórcze i nowatorskie projekty wspierające edukację w szkołach podstawowych. Zamieniamy klasę szkolną w centrum nauki. Sprawiamy, że lekcje z różnych edukacji i przedmiotów są atrakcyjne dla dzieci i jednocześnie łatwe do przeprowadzenia dla nauczycieli. Pod czujnym okiem  naukowców i specjalistów, wypracowujemy ciekawe i odnoszące się do podstawy programowej scenariusze lekcji wraz z potrzebnymi materiałami dydaktycznymi. Zapraszamy nauczycieli do udziału w interesujących projektach tematycznych, konferencjach, konkursach, a także przygotowujemy angażujące i innowacyjne zestawy edukacyjne. Scenariusze udostępniamy nieodpłatnie na platformie, na której obecnie umieszczonych jest około 300 gotowych lekcji i zarejestrowanych jest ponad 40 tysięcy użytkowników. Scenariusze lekcji powstają w oparciu o autorską Metodę Pytań i Doświadczeń, dzięki której dzieci samodzielnie dochodzą do wiedzy, ćwiczą umiejętność krytycznego myślenia oraz rozwijają swoją kreatywność.