Wolontariat dla edukacji

Organizacja sobotnich warsztatów to w dużej mierze zasługa naszych wolontariuszy. Koordynacja warsztatów, współpraca z naukowcami czy opieka nad dziećmi – to tylko niektóre z ich zadań. Zostając wolontariuszką lub wolontariuszem, masz realny wpływ na pozytywne zmienianie edukacji. Wspierasz, pomagasz i rozwijasz młode, dziecięce talenty! Każdego roku wspiera nas ponad 800 wolontariuszy. Ich wkład, energia oraz zaangażowanie są bezcenne. Dzięki wsparciu działań Fundacji wolontariusze rozwijają swoje umiejętności i zdobywają cenne doświadczenie. Dołącz do nas!

Rodzaje wolontariatu:

Chcesz działać razem z nami i pozytywnie zmieniać edukację? Zapoznaj się z rodzajami wolontariatu, które oferujemy.

Wolontariat Junior

Jesteś ósmoklasistą lub uczniem liceum? Zapraszamy na nasz wolontariat dedykowany nastolatkom!

Wolontariat

Studiujesz, pracujesz,  jesteś na emeryturze? Chcesz działać? Dołącz do grona naszych wolontariuszy!

Opiekun specjalizacji

Zostań opiekunem konkretnych specjalizacji na Uniwersytecie Dzieci. Napisz do nas!

Lider wolontariatu

Masz więcej czasu, lubisz prace biurowe i chcesz pomóc nie tylko podczas sobotnich zajęć? Zostań liderem wolontariatu!

Staż metodyczny

Jesteś studentem pedagogiki lub specjalizacji nauczycielskiej? Chcesz być lepszym nauczycielem? Dołącz do nas!

Wolontariat akcyjny

Chcesz się zaangażować, ale nie masz za dużo czasu? Zgłoś się na jeden wybrany dzień i pomóż zorganizować konkretne zajęcia!

Wolontariat kompetencyjny

Chcesz podzielić się swoją wiedzą z wolontariuszami lub z naszymi studentami? Napisz do nas!

Nasi wolontariusze
Poznaj ich bliżej!

Twarzami wolontariatu Uniwersytetu Dzieci zostali wolontariusze, którzy szczególnie zaangażowali się w naszą misję. Zainspiruj się ich historią i dołącz do nas!

Magda
Filip
Emily
Rafał
Co u nas słychać?

Wolontariusze, dziękujemy za Wasze wsparcie!

Zakończyliśmy rok akademicki 2018/19, który był niezwykły również dzięki naszym wspaniałym wolontariuszom! W podziękowaniu…

Wielkie święto wolontariuszy we wszystkich ośrodkach Uniwersytetu Dzieci!

5 grudnia wszystkie nasze ośrodki hucznie świętowały Międzynarodowy Dzień Wolontariusza. Zaangażowanie naszych wolontariuszy, pozytywna energia…

Masz pytania?
Napisz do nas
Chętnie odpowiemy na wszystkie Twoje pytania:

Kraków:
Monika Trzeciak
mail: wolontariat_krakow@ud.edu.pl

Warszawa:
Aleksandra Szulc
mail: wolontariat_warszawa@ud.edu.pl

Poznań:
Natalia Bogacz
mail: wolontariat_poznan@ud.edu.pl

Wrocław:
Aleksandra Bochen
mail: wolontariat_wroclaw@ud.edu.pl

Olsztyn:
Magda Malińska
mail: wolontariat_olsztyn@ud.edu.pl

Dzięki naszym wolontariuszom tysiące dzieci w całej Polsce czerpie radość z nauki i rozwija kluczowe kompetencje, by w przyszłości stać się mądrymi, odpowiedzialnymi dorosłymi.