Wolontariat Junior
Wolontariat może być zabawą
Przekonaj się!
Poszukujemy właśnie Ciebie!

Jesteś ósmoklasistą lub uczniem liceum? Zapraszamy na wolontariat dedykowany nastolatkom! Jako nasz wolontariusz rozwiniesz umiejętności interpersonalne i sprawdzisz się w różnych rolach: koordynatora, organizatora czy opiekuna.

Sam zdecydujesz, która z ról sprawia Ci największą frajdę i wybierzesz zadania odpowiednie dla siebie.

Będziesz pomagał nam podczas sobotnich zajęć na Uniwersytecie Dzieci. W każdą sobotę są inne zajęcia. Nie ma więc mowy o nudzie! Będziesz mieć okazję do wzięcia udziału w zajęciach przyrodniczych, artystycznych czy technicznych – wszystko zależy od Ciebie!

Czego oczekujemy?

Samodzielności, zaangażowania i odpowiedzialności. Pomożesz nam podczas sobotnich warsztatów, wcielając się w rolę asystenta prowadzącego. Do Twoich zadań będzie należało nie tylko wsparcie administracyjne, ale także pomoc przy samych warsztatach (rozdawanie materiałów i bardziej skomplikowane zadania).

Nie byłeś nigdy wolontariuszem? Nie martw się, przeszkolimy Cię we wszystkim! Pokażemy, jak fajną zabawą może być pomaganie innym.

Nauczyłam się większej odpowiedzialności i zorganizowania. Poznałam nowe osoby i miejsca. Brałam udział w ciekawych warsztatach i szkoleniach. Nauczyłam się asertywności i rozwiązywania problemów, co byłoby trudniejsze bez wolontariatu.

Z życia wolontariatu
Sprawdź, co się u nas dzieje
Dołącz do nas!

Zostań naszym wolontariuszem i przekonaj się, że wolontariat jest niezwykłą przygodą! Dzięki wolontariatowi w naszej Fundacji poznasz niezwykłych ludzi, rozwiniesz swoje umiejętności i zainteresowania. Napisz do nas!

Zgłaszam się