Wolontariat kompetencyjny
Dzielimy się doświadczeniem
Rozwijamy kompetencje nauczycieli
Wspólnie uczymy najmłodszych
Świetnie się przy tym bawiąc 🙂
Dołącz do nas!
Rozwiń kreatywność dzieci

Chcesz podzielić się swoją wiedzą z wolontariuszami lub z naszymi studentami? Zostań wolontariuszem kompetencyjnym!

Poszukujemy specjalistów z różnych dziedzin nauki, którzy w nieszablonowy i kreatywny sposób podzielą się wiedzą i swoim doświadczeniem.

Jak możesz pomóc? Możesz poprowadzić specjalistyczne warsztaty, wesprzeć nas merytoryczną wiedzą w tworzeniu scenariuszy lekcji dla nauczycieli bądź zorganizować szkolenie dla innych wolontariuszy. Zgłoś się do nas, a na pewno uda nam się znaleźć jakiś sposób na współpracę!

Jak pomagają nam wolontariusze kompetencyjni?

W roku akademickim 2018/2019 pomogło nam ponad 80 wolontariuszy kompetencyjnych!

Wsparli nas przy tworzeniu scenariuszy lekcji oraz prowadzili warsztaty i wykłady na Uniwersytecie Dzieci.

Dodatkowo, pracownicy Credit Suisse wspomogli naszych pracowników poprzez prace administracyjne we wrocławskim i warszawskim biurze.

Zajęcia oferowane przez Uniwersytet Dzieci przybliżają i objaśniają dzieciom szereg fascynujących zagadnień z zakresu nauk przyrodniczych i społecznych. Lekcje odbywają się w nietypowych miejscach, np. w siedzibie naszej firmy przy udziale pracowników Credit Suisse, a forma eksperymentów i ćwiczeń, niezwykle uatrakcyjnia całe przedsięwzięcie, wywołując uśmiech na twarzach zarówno dzieci, jak i dorosłych. Dlatego też współpraca pomiędzy Credit Suisse a Fundacją Uniwersytet Dzieci, angażująca także naszych pracownikow, jest dla nas wszystkich źródłem olbrzymiej satysfakcji i dumy.

Katarzyna Józefowicz, dyrektor zarządzająca biurem Credit Suisse we Wrocławiu

Z życia wolontariatu
Sprawdź, co się u nas dzieje
Podziel się swoim doświadczeniem!

Dołącz do grona naszych wolontariuszy kompetencyjnych i podziel się swoją wiedzą! Dzięki Twojemu wsparciu dzieci i wolontariusze rozwiną kompetencje i nabędą praktyczne umiejętności. Napisz do nas!

Zgłaszam się