Zapraszamy do współpracy wszystkie instytucje i organizacje, które chcą się zaangażować w rozwój edukacji i działać na rzecz dzieci.

Chętnie nawiążemy współpracę z uczelniami wyższymi, które zgodziłyby się na:

• udostępnienie sal wykładowych i laboratoryjnych wraz ze sprzętem – pro bono lub w preferencyjnej cenie,
  • wspólną organizację wydarzeń edukacyjnych dla dzieci, rodziców i nauczycieli,
  • wspólną organizację konferencji i szkoleń dla nauczycieli,
  • inną formę współpracy na rzecz rozwoju edukacji.

Korzyści:

Każda współpracująca z nami uczelnia zostaje naszym oficjalnym Partnerem, a wspólna działalność jest objęta działaniami promocyjnymi (komunikat prasowy o nawiązaniu współpracy, promocja wspólnie organizowanych wydarzeń, itp.). Władze uczelni regularnie zapraszamy na spotkania Przyjaciół Fundacji, wspólnie świętujemy sukcesy, dziękując za wsparcie.

Do współpracy zapraszamy także centra nauki, instytucje kultury, muzea i inne organizacje, które chciałyby zaangażować się we:

• wspólną organizację zajęć i wydarzeń edukacyjnych dla dzieci, rodziców i nauczycieli,
  • wzajemną promocję wydarzeń wspierających edukację (pikniki naukowe, dni otwarte w centrach nauki itp.),
  • inną formę współpracy na rzecz rozwoju edukacji.

Każda współpracująca z nami instytucja zostaje naszym oficjalnym Partnerem, a wspólna działalność jest objęta działaniami promocyjnymi. Partnerów zapraszamy na spotkania Przyjaciół Fundacji, wspólnie świętujemy sukcesy, dziękując za wsparcie.

Regularnie współpracujemy z wydawnictwami, które publikują książki dla dzieci i młodzieży. Patronatem medialnym obejmujemy publikacje o tematyce związanej z nauką, kulturą, sztuką czy historią. W ramach współpracy oferujemy:

• możliwość zamieszczenia logotypu Fundacji na okładce książki,
  • promocję publikacji (promocja na stronach internetowych, w mediach społecznościowych, w newsletterze itp.),
  • organizację konkursu, w którym nagrodą są książki danego wydawnictwa,
  • możliwość organizacji spotkania autorskiego na Uniwersytecie Dzieci,
  • inne formy współpracy.

Chcesz podzielić się z dziećmi swoją wiedzą i zainspirować je do nauki? A może wolisz wspierać nauczycieli i tworzyć scenariusze lekcji, dzięki którym szkoła stanie się miejscem fascynujących spotkań z nauką?

Zapraszamy do współpracy naukowców i specjalistów z różnych dziedzin. Poszukujemy ekspertów, pracowników firm technologicznych, przedsiębiorców, artystów i innych osób, dla których praca jest pasją. Podziel się wiedzą ze swojej branży i pomóż dzieciom odkryć i zrozumieć świat. Możesz z nami współpracować (pro bono lub odpłatnie) w różnoraki sposób:

• jako wykładowca Uniwersytetu Dzieci (przygotowanie i realizacja wykładów i warsztatów dla dzieci – z pomocą naszego koordynatora). Możesz z nami współpracować regularnie (prowadzić cykl zajęć każdego roku) lub okazjonalnie (prowadzić wykład lub warsztaty w ramach jednorazowego wydarzenia dla dzieci lub nauczycieli).
    • jako twórca scenariuszy lekcji dla nauczycieli (opracowanie merytoryczne scenariusza, wymyślenie angażujących aktywności, ciekawych eksperymentów możliwych do zrealizowania w warunkach szkolnych itp. – z pomocą naszego koordynatora).
    • jako ekspert/trener (przygotowanie i realizacja wykładu lub warsztatów w ramach konferencji lub szkoleń dla różnych grup odbiorców – np. nauczycieli, pracowników Fundacji lub wolontariuszy).

Jeśli chcesz poznać szczegółowe warunki współpracy lub masz pomysł na jej inną formę – Skontaktuj się z nami.

patronów merytorycznych
darczyńców i przyjaciół
firm i instytucji wspierających
wolontariuszy

Zapraszamy do współpracy partnerów biznesowych, dzięki którym możemy realizować naszą misję i działać na coraz szerszą skalę. Edukacja dzieci to inwestycja w przyszłość całego społeczeństwa.

Wybierz swoją formę wsparcia lub współpracy:
Zainwestuj w nowoczesną edukację dzieci

Współpracujemy z naukowcami uczelni wyższych, przygotowujemy profesjonalne programy edukacyjne. Realizujemy je poprzez zajęcia na Uniwersytecie Dzieci, a także scenariusze lekcji zamieszczone w bezpłatnym serwisie dla nauczycieli. Przekaż darowiznę, żeby jak najwięcej dzieci miało dostęp do pozytywnej edukacji.

Podaruj rzeczy lub usługi na warsztaty dla dzieci

Realizujemy warsztaty z różnych dziedzin wiedzy. Wykorzystujemy do tego artykuły papiernicze, odczynniki chemiczne, sprzęt elektroniczny oraz wiele innych rzeczy niezbędnych do eksperymentowania i doświadczania. Podaruj dzieciom materiały i narzędzia, które pomogą w realizacji kreatywnych zajęć.

Zaangażuj swoich pracowników

W ramach wolontariatu kompetencyjnego w nasze programy edukacyjne angażują się eksperci z różnych dziedzin. Dobrowolnie współtworzą i realizują program największego Uniwersytetu Dzieci w Polsce. Dzięki wolontariatowi Twoi pracownicy zyskają nowe doświadczenia, możliwość rozwoju, satysfakcję, wystąpią w roli ekspertów. Zaangażuj swoich pracowników w wolontariat kompetencyjny.

Zostań partnerem projektów edukacyjnych

Kilka razy w roku przygotowujemy duże konferencje dla nauczycieli. Z myślą o uczniach szkół podstawowych w serwisie www.scenariuszelekcji.edu.pl udostępniamy pomysły na ciekawe lekcje. Prowadzimy również międzynarodowe działania na rzecz edukacji w Europie. Możesz zainwestować pieniądze w konkretny projekt edukacyjny i zostać jego ogólnopolskim partnerem.

Zapraszamy do włączenia się w obecnie realizowane działania:
Wsparcie wolontariatu

Prowadzenie szkoleń dla wolontariuszy i dofinansowanie programu wolontariackiego.

Fundusz stypendialny

Dofinansowanie studiów na Uniwersytecie Dzieci dla studentów z rodzin w trudnej sytuacji
ekonomicznej lub zdrowotnej.

Co roku przyznajemy pełne lub częściowe stypendia dla ponad 300 dzieci.

Wsparcie nauczycieli

Dofinansowanie inspirujących materiałów, konkursów oraz warsztatów dla nauczycieli i uczniów w całej Polsce.

Wolontariat kompetencyjny

Realizacja warsztatów dla dzieci i nauczycieli przez wolontariuszy kompetencyjnych.

Partnerstwo strategiczne

Partnerstwo strategiczne w wybranej inicjatywie edukacyjnej w ramach programów Fundacji.

Porozmawiajmy o współpracy:
jagoda.dziuba@ud.edu.pl

Wsparli nas już:

Wolontariat w naszej Fundacji to wyjątkowa przygoda. Łączy setki ludzi w różnym wieku w realizacji wspólnego celu – wspierania  edukacji dzieci w całej Polsce.

Co zyskasz będąc wolontariuszem Fundacji?

• Rozwiniesz umiejętności, organizacyjne, interpersonalne
  • Nawiążesz kontakty z naukowcami oraz interesariuszami edukacji
  • Podniesiesz kwalifikacje poprzez kursy, szkolenia, warsztaty
  • Pomożesz dzieciom w tym, by stały się mądrymi dorosłymi.

Czy możesz zostać naszym wolontariuszem i jak będziesz nam pomagać?
Co zyskasz, będąc wolontariuszem?

Chętnie odpowiemy na wszystkie Twoje pytania: