My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Zapraszamy na spotkanie online 19 stycznia o 18:00

Wykład otwarty dla nastolatków

2022-01-04

Nauka da się lubić! I właśnie to chcemy pokazywać dzieciom i młodzieży z całej Polski. Bezpłatne wykłady otwarte to okazja do spotkań z wybitnymi naukowcami i specjalistami, którzy nie tylko zainspirują uczestników do pogłębiania wiedzy, ale także odpowiedzą na nurtujące ich pytania.

Pierwsze takie spotkanie - dedykowane nastolatkom od 12 roku życia, odbędzie się już w środę, 19 stycznia o 18:00.

Jak stworzyć ludzką skórę, która żyje?

Zapraszamy na pierwszy w tym roku akademickim wykład otwarty z naukowcem! Spotkanie dla nastolatków poprowadzi specjalistka inżynierii komórkowej i tkankowej z 25-letnim doświadczeniem. Opowie o tym, czym zajmuje się inżynieria tkankowa, jak w laboratoriach hoduje się komórki i „konstruuje się" nową skórę do przeszczepów. Odpowie także na pytania uczestników! :)

Kiedy? 19 stycznia o 18:00

Prowadząca: prof. dr hab. Justyna Drukała

Czas trwania: około godziny (40min wykładu + 20min sesji Q&A)

Spotkanie przygotowane jest z myślą o młodzieży w wieku 12-16 lat. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by młodsze i starsze osoby zainspirowały się przekazywaną wiedzą!

>> Zapisz się na bezpłatny wykład! <<

Wydarzenie odbędzie się na platformie Clickmeeting. Równocześnie będziemy je transmitować na naszym Facebooku Uniwersytet Dzieci, gdzie nagranie pozostanie. Jeśli więc nie pasuje Wam termin spotkania z naukowcem - nic straconego, obejrzycie je z dzieckiem w dowolnym momencie! :)

To nie koniec spotkań z naukowcami!

Wykłady otwarte to cykliczne wydarzenia, które będziemy organizować raz w miesiącu, w okresie od stycznia do maja.

• 19 stycznia - wykład dla nastolatków
  • 16 lutego - wykład dla dzieci w wieku 10-11 lat
  • 16 marca - wykład dla dzieci w wieku 8-9 lat
  • 9 kwietnia - wykład dla nastolatków
  • 18 maja - wykład dla dzieci w wieku 6-7 lat

Szczegóły kolejnych spotkań podamy wkrótce!