Rozumiem. Zamknij!

Milena Biernat

Zespół UD w Terenie / Koordynatorka
Milena Biernat
Z wykształcenia technik analityki chemicznej. Obecnie studentka psychologii na Uniwersytecie Jagiellońskim w Krakowie. Swoje doświadczenie pracy z dziećmi zaczęła zdobywać w wolontariacie od 14 roku życia, prowadząc później warsztaty i animacje dla dzieci oraz organizując zbiórki i akcje charytatywne. Obecnie na Uniwersytecie Dzieci koordynuje zajęcia dla studentów Tematów w Krakowie.

Po godzinach najwięcej czasu spędza z herbatą i reportażami na tematy wszelakie. Dużo swojej uwagi poświęca kinie i muzyce filmowej. Kocha długie wędrówki, piękne historyczne miejsca oraz ludzkie umysły.

W dzieciństwie mieszkała w Wielkiej Brytanii i ciągle się zastanawiała się, dlaczego inne dzieci nie mówią po polsku, przez co stworzyła swój własny polsko-angielski język. Zawsze chciała dostać list z Hogwartu… dalej na niego czeka.