Rozumiem. Zamknij!

Anna Stechnij

Zespół UD w Terenie / Koordynatorka
Anna Stechnij
Absolwentka Biologii człowieka i Judaistyki na Uniwersytecie Wrocławskim, a także Bioinformatyki na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Doświadczenie w pracy z dziećmi i młodzieżą zdobywała działając w organizacjach pozarządowych oraz prowadząc warsztaty i zajęcia w szkołach. Aktualnie rozpoczęła studia podyplomowe Gender Studies w Instytucie Badań Literackich PAN w Warszawie. Obecnie na Uniwersytecie Dzieci zajmuje się koordynacją zajęć dla kierunków Inspiracje i Tematy.

Od zawsze ma bardzo szerokie zainteresowania, ale głównie interesuje ją człowiek, zarówno biologicznie, jak i społecznie. Właśnie stawia swoje pierwsze kroki jako trenerka antydyskryminacyjna. Uważa, że w zmianie społecznej najważniejsza jest edukacja.

Jako dziecko miała naturę działaczki i eksperymentatorki. Nadal uwielbia doświadczać, chłonąć i poznawać, a przede wszystkim opowiadać ciekawostki biologiczne.