Rozumiem. Zamknij!

Aleksandra Sadowska

Zespół UD on-line / Koordynatorka
Aleksandra Sadowska
Absolwentka Architektury krajobrazu na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim w Olsztynie. Na Uniwersytecie Dzieci koordynuje kierunek Mistrza i Ucznia oraz tworzy ilustracje do pudełek Uniwersytet Dzieci w Domu. Współpraca z wykładowcami, naukowcami i specjalistami z różnych dziedzin motywuje ją do działania i szukania najlepszych rozwiązań dla Studentów.

Prace kreatywne, nieszablonowe działania, rozwiązywanie problemów – w tym czuje się jak ryba w wodzie. Każdy dzień rozpoczyna łykiem wrzącej kawy. Ulubione? Kino – kocha dramaty, kuchnia – zdecydowanie włoska, odpoczynek – biwak w lesie, nad jeziorem i reportaż.

Jako dziecko wspinała się na drzewa, pisała książki kucharskie i lepiła z plasteliny miniaturowe szopki bożonarodzeniowe, opierając konstrukcje na pudełkach od zapałek.