My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Anna Waluśkiewicz

Zespół UD w Terenie / Koordynatorka
Anna Waluśkiewicz
Z zawodu jest muzykiem, a konkretnie wiolonczelistką. Obecnie studiuje w klasie wiolonczeli prof. Urszuli Marciniec-Mazur na Akademii Muzycznej we Wrocławiu. Nie wyobraża sobie świata bez muzyki i tych wszystkich pięknych melodii, współbrzmień i barw, które można w niej usłyszeć.

Jej drugą pasją jest pedagogika. Uczy grać na wiolonczeli w Prywatnej Szkole Muzycznej "Arka". Od wczesnych lat zawsze opiekowała się dziećmi, najpierw młodszymi braćmi, a później jako instruktor jeździła na obozy skautowe. Na Uniwersytecie Dzieci zajmuje się koordynacją zajęć dla kierunków Odkrywanie i Inspiracje.

Uwielbia podróże, przyrodę, włoską kuchnię, kawę i lody. Kocha spacerować w każdą pogodę, a kiedy tylko ma okazję najchętniej ucieka w góry. Wraz z narzeczonym zdobywa Koronę Gór Polski.

Jako dziecko często zamykała się w pokoju by śpiewać i tańczyć, a najchętniej cały dzień spędzała z rówieśnikami na dworze i przez to rodzice mówili na nią "Włóczykij".