Rozumiem. Zamknij!

Dominika Mizerska

Zespół Wolontariatu / Koordynatorka
Dominika Mizerska
Napędzana ciekawością świata, ukończyła studia wyższe na Międzynarodowych Studiach Kulturowych oraz Turystyce i Rekreacji na Uniwersytecie Łódzkim. Po obfitującym w wymiany zagraniczne okresie studiów, Dominika rozpoczęła pracę w branży turystycznej. W międzyczasie aktywnie udzielała się w lokalnych, jak i zagranicznych organizacjach pomocowo-edukacyjnych, zyskując wiedzę w zakresie działań wolontariackich.

Z czasem bazując na empirycznym doświadczeniu, z przyjemnością podjęła się współpracy na stanowisku Koordynatorki Wolontariatu w krakowskim oddziale Uniwersytetu Dzieci.

Zmiana sektora zawodowego, a także miejsca zamieszkania stanowiła wyzwanie, które Dominika jako miłośniczka adrenaliny z chęcią podjęła. Ponadto bliżej Jej teraz do ukochanych gór, którymi pasjonuje się od najmłodszych lat. Zresztą jako dziecko nie wyobrażała sobie, że istnieją szczyty wyższe, niżli te tatrzański (tym bardziej nie zdając sobie sprawy z tego, że w przyszłości wejdzie na -trzy, -cztero, a nawet pięciotysięcznik).

Schodząc na niziny, niszę odnajduje w książkach oraz filmach, najlepiej przy dźwiękach ulubionej muzyki. Pełna sprzeczności. Zafascynowana Nowym Jorkiem, marzy o edukacyjnej farmie z dala od miejskiego zgiełku, gdzie bez skrępowania mogłaby słuchać na przemian Guns N’ Roses z Niną Simone.