My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Dominika Szulc

Uniwersytet Dzieci w Sobotę - Warszawa / Dyrektorka
Dominika Szulc
Absolwentka kulturoznawstwa na Uniwersytecie Łódzkim i pedagogiki na Akademii Pedagogiki Specjalnej im. M. Grzegorzewskiej. Eksplorowała też naukowo inne dziedziny, studiując filologię słowiańską i animację kultury. Koordynowała i prowadziła wiele projektów kulturalnych, animacyjnych, w tym m.in. w Teatrze Powszechnym w Warszawie.

Bardzo wierzy w edukację przez doświadczenie. Taką, która jest narzędziem badania świata i polem do stawiania pytań, prowadzącą do osobistego rozwoju. Lubi spotkania i eksperymenty twórcze z dziećmi lub całymi rodzinami. Od lat związana ze Stowarzyszeniem Pedagogów Teatru, w którym nieustannie zasila się energią oraz inspiracją.

Jako dziecko uwielbiała wymyślać i organizować zabawy dla całego podwórka oraz śpiewać z siostrami w samozwańczym zespole “Stokrotki”, z którym odbywały tournee po całej rodzinie.