Rozumiem. Zamknij!

Biznes

Wspólnie rozbudzimy ciekawość dzieci!
Jesteś przedstawicielem międzynarodowej firmy lub lokalnego przedsiębiorstwa? Chcesz wspierać dzieci w rozwoju naukowych pasji?

Zmieniaj edukację razem z nami! Niech wszystkie dzieci mają szansę uczestnictwa w ciekawych i rozwijających zajęciach. Razem pomagajmy uczyć mądrze.
Biznes
Ponad 65% uczniów będzie pracować w zawodach, które jeszcze nie istnieją
Zobacz, co możesz dla nich zrobić
Zostań Partnerem
Chcesz długofalowo wspierać nasze unikalne projekty? Masz pomysł, jak Twoja firma może pomóc rozwijać dziecięcą ciekawość? Mały i wielki biznes od lat wspiera Uniwersytet Dzieci. Dołącz do nas i pomóż mądrze przygotować dzieci do startu w dorosłość.
Napisz do nas! Judyta Łazarczyk tel. 570 858 178 judyta.lazarczyk@ud.edu.pl
Zostań Bohaterem
Pomagając nam tworzyć wartościowe materiały edukacyjne dla dzieci w szkołach podstawowych i na Uniwersytecie Dzieci, masz wpływ na kształcenie Twoich przyszłych pracowników!

Już niewielka kwota wystarczy, aby podarować dzieciom szansę na ciekawą i inspirującą edukację.
Małe i wielkie firmy współpracują z Uniwersytetem Dzieci:
Partner programu Uniwersytet Dzieci w Klasie
Akamai Foundation, Inc. od 2019 jest partnerem Uniwersytet Dzieci w Klasie i wspiera kształcenie kompetencji uczniów szkół podstawowych w zakresie STEM
Jako firma IT wierzymy, że rozwój dzieci w kierunkach technicznych zapewni lepszą przyszłość nie tylko im, ale też całemu społeczeństwu. Dzięki Uniwersytetowi Dzieci mamy pewność, że nasze założenia realizowane są profesjonalnie i docierają do szerokiego grona odbiorców, szczególnie tych najbardziej potrzebujących.

Filip Walkowicz, Dyrektor Akamai Technologies w Polsce

Partner programu Uniwersytet Dzieci w Klasie
Credit Suisse EMEA Foundation od 2017 roku jest partnerem programu Uniwersytet Dzieci w Klasie i pomaga rozwijać kompetencje społeczne uczniów szkół podstawowych w całej Polsce.
Wierzymy, że wsparcie okazane dzieciom i młodzieży, zwłaszcza pochodzącym z nieuprzywilejowanych środowisk, pomoże im zdobyć niezbędną wiedzę i umiejętności, a także kształtować odpowiednie postawy, które pomogą im wejść pomyślnie w dorosłe życie. Fundacja Uniwersytet Dzieci jest cennym partnerem Credit Suisse EMEA Foundation, który wspiera realizację naszych dążeń w tym zakresie.

Katarzyna Józefowicz, Aneta Kocemba-Muchowicz, Credit Suisse EMEA Foundation Trustees

Partner projektów Uniwersytetu Dzieci w Klasie
Fundacja Orange od 2017 roku wspiera program Uniwersytet Dzieci w Klasie, pomagając kształcić kompetencje cyfrowe dzieci i nauczycieli. Partner merytoryczny projektu Technologie z Klasą. Jak porozumiewają się roboty? oraz partner projektu Nowe Technologie. Jak zmieniają świat?
Ważne jest dla nas nie tylko to, żeby najmłodsi poznawali mądre strony technologii i uczyli się programowania, ale także rozwijali kreatywność, myślenie analityczne i kompetencje społeczne. Dlatego cieszy nas współpraca w projekcie „Technologie z Klasą. Jak porozumiewają się roboty?” i w innych inicjatywach, które razem prowadzimy, aby zadbać o edukację cyfrową dzieci i nauczycieli.

Konrad Ciesiołkiewicz, Prezes Fundacji Orange

Bohater Fundacji Uniwersytet Dzieci
Aquanet wspiera program Uniwersytet Dzieci w Klasie od 2019 roku. W 2020/2021 roku podarował dzieciom lekcje pełne radości i naukowych doświadczeń - umożliwił 17 klasom z Poznania i okolic uczestnictwo w programie Uniwersytet Dzieci w Klasie oraz wsparł produkcję scenariusza lekcji.
W obecnych czasach, gdy stan środowiska naturalnego ulega degradacji, ważne jest zwiększanie świadomości ekologicznej już od najmłodszych lat. Dlatego cieszy nas fakt, że możemy częściowo przyczynić się do kształtowania postaw proedukacyjnych dzieci, poprzez wsparcie realizowanych przez Fundację działań.

Spółka Aquanet

Darczyńca
Smartbee od 2020 roku umożliwia klientom wspieranie fundacji w momencie zakupu swoich produktów. Dzięki temu razem ze swoimi klientami pomaga tworzyć angażujące, innowacyjne scenariusze lekcji dla uczniów i nauczycieli szkół podstawowych w całej Polsce.
Współpraca z Fundacją Uniwersytet Dzieci jest dla nas szczególnie cenna z uwagi na zaangażowanie Fundacji w propagowanie nauki i czerpania radości ze zdobywania wiedzy wśród dzieci. Wspólnie łączymy nasze siły efektywnie wprowadzając zmiany w edukacji na miarę jutra, przygotowując kolejne pokolenia do stojących przed nimi wyzwań.

Joanna Ossowska – Rodziewicz, CEO

Darczyńca
Polski Standard płatności od 2017 roku umożliwia użytkownikom systemu płatności BLIK wspieranie rozwoju dziecięcej ciekawości uczniów szkół podstawowych w programie Uniwersytet Dzieci w Klasie.
Jako Polski Standard Płatności już od kilku lat dokładamy przysłowiową cegiełkę do realizowanego przez Fundację programu „Uniwersytet Dzieci w Klasie”. Dzięki niemu wspieramy dzieci w rozwijaniu pasji i zdobywaniu kompetencji przyszłości. Działając w obszarze nowoczesnych technologii rozumiemy, jak ważną rolę mogą one odegrać w ich dorosłym życiu. Mamy nadzieję, że dzięki dalszemu zaangażowaniu użytkowników BLIKA, wspólnie uda nam się inspirować najmłodszych i pomagać im w poszerzaniu horyzontów.

Monika Król, wiceprezes Polskiego Standardu Płatności - operatora systemu płatności BLIK