My też, dlatego wykorzystujemy je do zapamiętywania informacji o tym, jak korzystasz z serwisu, żeby lepiej go do Ciebie dostosowywać.

Nelia opowiada o Wolontariacie na Uniwersytecie Dzieci

2020-06-19
Nelia
Najliczniejszą grupą Wolontariuszy Uniwersytetu Dzieci są uczniowie i studenci. Jednak podczas sobotnich zajęć małym studentom pomagają także nieco starsi bohaterowie. Jedną z takich osób jest Nelia. Przeczytajcie o jej przygodzie z Uniwersytetem Dzieci.
Moja przygoda z Uniwersytetem Dzieci zaczęła się w listopadzie 2017 roku. Trafiłam wtedy przez przypadek na filmik Fundacji, który tak mnie zainspirował, że zgłosiłam się do Wolontariatu.

Z wykształcenia jestem menedżerem, na co dzień pracuje w biurze projektowym. W codziennym życiu nie mam styczności z dziećmi, nie jestem nauczycielem lub opiekunem. Praca z dziećmi to jednak coś, co lubię. Ona mnie inspiruje i daje satysfakcję. Ogromną przyjemność sprawia mi pomoc przy sobotnich zajęciach, a mali studenci motywują mnie do działania. Wolontariat to ciekawa przygoda, pozytywne emocje i poznawanie czegoś nowego każdego dnia. Chociaż praca z dziećmi to duża odpowiedzialność, to także bezcenna okazja, by odkrywać świat razem z małymi studentami. Zawsze z chęcią i entuzjazmem czekam na kolejne zajęcia.

Dzięki niesamowitej pracowitości i pozytywnej energii koordynatorek, profesjonalnym prowadzącym zajęcia, otwartym i chętnym do poznawania świata studentom oraz zaangażowaniu i pomocy Wolontariuszy, tworzy się cały świat – świat Uniwersytetu Dzieci! Jestem dumna z tego, że jestem jego częścią.